Film,  Kritika,  Kultúra

Az öngyilkos osztag – kritika

Miután James Gunnt kirúgták a Disney-től A galaxis őrzői 3 forgatókönyvével, – a Warner Bros egyből lecsapott rá, hogy megalkossa a legbetegebb és legvéresebb DC filmjét.

A The Suicide Squad első része – még, ha sok bevételt is hozott – eléggé rossz kritikákkal és véleményekkel sújtották. Nekem őszintén az is nagyon bejött, mégis a rendezőváltás miatt a film második része ezerszer jobb fogadtatásban részesült.

Az Öngyilkos osztag 2 már 18-as karikát kapott (leginkább James Gunn miatt, aki eddig csak pár Marvel filmen és horroron dolgozott), míg az előző részt családbarát besorolással nézhettük meg. Az új film sokkal viccesebb és betegebb lett, ahogy a karakterek is szerethetőbbé váltak. Ott van a már ismert és külön filmet is kapott Harley Quinn (Margot Robbie), vagy a másik női karakterünk, Patkányfogó 2 (Daniela Melchior). De ne menjünk el a viccesebb karakterek mellett, mint például az anyját utáló Pöttyös (David Dastmalchian), a rövid ideig feltűnő, mégis iszonyat aranyos Menyét (Sean Gunn), vagy a keveset beszélő Nanaue (Steve Agee és Sylvester Stallone). Ezenkívűl a férfi szereplők között igazi kan-harc alakul ki,: Békeharcos (John Cena), Bloodsport (Idris Elba) és Rick Flag között (Joel Kinnaman). Még órákig sorolhatnám, milyen nagy hírnevű sztárokat castingoltak be, de szerintem ennyi bőven elég.
A sztori se előzményfilm, se folytatás, de sok régi karakter feltűnik benne. A DC filmek azért is különlegesek, mert inkább az antihősöké a figyelem, és a lényege, hogy a még náluk is gonoszabb és bénább antihősöket legyőzzék, ezzel az életüket kockáztatva. Néha úgy éreztem olyan, mintha egy szuperhős film paródia lenne.
A zene zseniális, ahogy a látványtervező is kiváló munkát végzett, de ez megszokott az Öngyilkos osztag filmeknél. Főleg, hogy az első és második résznek is Henry Braham volt az operatőre.

Nem csak a rendező, de pár színész is megjárta már a Marvel és a DC univerzumot is.
(kép: digitalspy.com)

Két és fél órás film az Öngyilkos osztag 2, de nem éreztem soknak. Kellett egy sötét humorú rendező, hogy újra a DC kapja a jobbnál jobb kritikákat. A Disney sajnálhatja, hogy kirúgták Gunnt – azóta már egyébként visszakapta a Galaxis Őrzői 3-at, amit 2023-ban láthatunk -, de a DC és mi már csak jól jöttünk ki ebből az együttműködésükből.

címkép: ign.com