Film,  Kritika,  Kultúra

Miután annyi minden történt – spoileres kritika

A Miután történetek 2013-ban kezdték meg hódító útjukat a Wattpadon, mint Harry Styles fanfiction (sztárokról írt kitalált történetek). Így lett a főszereplőből aztán Hardin Scott a publikált változatban, majd 2019-ben már filmet is készítettek ebből a toxikus szerelmi kapcsolatból, Tessa és Hardin közt, ami egészen öt darab könyvig, majd filmig jutott el.

Az utolsó rész a Mielőtt című könyv adaptációja lehetne, mégis egy eredeti forgatókönyvből készült. A történet itt már Hardin karakterére koncentrál és arra, hogyan változik meg Tessáért. Ő még mindig a lány után siránkozik, akinek úgy látszik, másik pasija van (a film utolsó tíz percében derül ki, hogy ja, ő csak egy barát). Hardin felkeresi Nathalie-t (Mimi Keene a Sex Educiation-ból), egy exszét, hogy jóvá tegye azt, amit már vele is megcsinált. Igaz, hogy tönkretette az életét, de ennek a srácnak persze minden felejthető. Még mindig árad a karakterből a toxikusság minden csírája, amire a lányok többsége csorgatja a nyálát és azt reméli, hogy egyszer nekik is ilyen kapcsolatuk lesz. A film – ahogy a könyvek is – szerintem rendkívül károsak a fiatalokra nézve. Egy hamis képet mutat a szerelemről és a párkapcsolatról.

(kép: whentostream.com)

Lényegében az utolsó részben tényleg nem történik semmi. Rengeteg a felesleges jelenet (random szex jelenet a repülőn, csak hogy ez a film se maradjon szárazon). Hardin iszik, siránkozik, Tessára gondol, majd újra iszik… és nem történik benne semmi. Tessát csak flashbackek által látjuk, amiknek célja csupán annyi, hogy kitöltsék a játékidőt. Helyesbítek, a film utolsó negyed órájában találkoznak a szerelmesek egy esküvőn, és mintha össze se vesztek volna, egymásnak esnek, majd gyorsan megkéri a kezét és még gyerekeik is lesznek. Elég gyorsan ledarálják, de hát mit várunk egy ilyen filmtől.

Sajnos a finálé eléggé laposra sikeredett, mint sem katartikussá. Nem maradt már alapanyag, a cél a bevétel volt inkább. Ha minden igaz, két spin-off filmet készíthetnek még. Az egyik a Mielőtt adaptáció lenne, a másik pedig Hardinék két gyerekéről szól majd.

címkép: flicks.co.nz