Kritika,  Kultúra,  Sorozat

A nyár amikor megszépültem – kritika

A 2022-es nyár egyik nagy kedvence lett az eredeti címén The Summer I Turned Pretty című sorozat.
A könyvből készült 7 részes, rövidnek mondható adaptációt az Amazon Prime streaming szolgáltató készítette el, ami meglepő, hiszen Jenny Han – a könyv szerzője – egy másik híres trilógiáját – A fiúknak, akiket valaha szerettem – a Netflix vitte képernyőre. Egyébként sajnálatos, hogy nem így történt ez most is, mivel talán sokkal több emberhez is eljuthatott volna. De nem kell sajnálnunk, hiszen nagy hypeot kapott a sorozat, ami leginkább a szokásos tini szerelem témának köszönhető és a jó castingosoknak. Ez sokakat vonz és az, hogy mi is beleképzelhetjük magunkat egy klisés szerelmi háromszögbe, ami ebben az esetben két fiú testvér közt zajlik. Félreértés ne essék a sorozat nagyon jó és ez leginkább a hangulatának köszönhető.

A sztori szerint Belly (aki egyben a sorozat narrátora is) testvérével, anyukájával és annak legjobb barátnőjének családjával töltik minden évben a nyarat. Eddig Bellyre senki nem figyelt fel, de ezen a nyáron amikor “megszépült” minden megváltozik. Itt kezdődik a szerelmi háromszög, ami van, hogy négyszög is, szóval eléggé bonyolult.
A szereplők mellesleg nagyon szerethetőek, ahogy az egész sorozat is, de ehhez nagyban hozzájárul a könyv. Őszintén, én nem olvastam az eredeti könyveket, de sok helyről hallottam, hogy a sorozat ahhoz képest sokkal bénább lett, de ha külön nézzük akkor egy kellemes kikapcsolódást kapunk. A rajongók azt sem szerették, hogy egyes karakterek személyiségét megváltoztatták, Belly döntései néha érthetetlenek és hogy hamar elsütik a plottwistet.

(kép: time.com)

Ettől elvonatkoztatva szerintem minden meg van benne, hogy kikapcsoljon minket a nyáron, amihez nem mellesleg hozzá társul az őrületesen jó soundtrack – tele Taylor Swift dalokkal – és rengeteg fürdőzés a tengerparton, ami végképp megadja nekünk a tökéletes nyári hangulatot.

címkép: mytvonline.io